O Hrvatskoj

U ovom trenutku, Hrvatska se već plasirala kao nova hit destinacija, a svake godine mnogobrojni turisti iz cijelog svijeta dolaze ovamo da bi uživali u raznim vrstama odmora. Ona nije samo destinacija koja nudi čisto more i toplo vrijeme, već je priznata kao jedno od najboljih jedriličarskih područja na svijetu. Poznata je i po jedinstvenoj i očuvanoj prirodi, brojnim spomenicima iz svoje tisućljetne povijesti od kojih su mnogi pod zaštitom UNESCO-a, što govori o njihovoj važnosti.

Hrvatska je sve više prepoznata i po svojoj kulturnoj i zabavnoj ponudi, te kao rastuća enološka destinacija.

Postoji nebrojeno razloga zbog kojih bi trebali posjetiti Hrvatsku – topla mediteranska klima, čisto more, očuvana priroda, bogata povijest, sjajni kulturni i zabavni programi, tradicija, životni stil i još mnogo više. To je uistinu Mediteran kakav je nekad bio.

OSNOVNE INFORMACIJE:

Geografski položaj: Na spoju je Panonije i Mediterana, u jugoistočnoj Europi. Hrvatska se proteže od najdaljih rubova istočnih Alpa na sjeverozapadu do panonskih ravnica i obala Dunava na istoku; njena središnja regija je obilježena dinarskim planinskim masivom, a njeni južni dijelovi se protežu do obale Jadranskog mora.

Površina: kopno zauzima 56,594 km2; površina teritorijalnih voda je 31,067 km2
Stanovništvo:  4,437,460 stanovnika; sastav stanovništva: većina su Hrvati; nacionalne manjine su Srbi, Slovenci, Mađari, Bosanci, Talijani, Česi i ostali.

Državno uređenje: višestranačka parlamentarna republika.

Glavni grad: Zagreb, ekonomsko, prometno, kulturno i akademsko središte države.

Obala: 5,835.3 km, od čega 4,058 km obuhvaća obalnu liniju otoka, hridi i grebena. Broj otoka, hridi i grebena: 1,185; najveći otoci su Cres i Krk; ima 47 naseljenih otoka.

Najviši vrh: Dinara: 1,831 m nadmorske visine.

Novčana jedinica: Kuna (1 kuna = 100 lipa). Strana valuta se može mijenjati u bankama, mjenjačnicama, poštanskim uredima, putničkim agencijama, hotelima, kampovima, marinama; čekovi se mogu unovčiti u bankama.
Hrvatska kuna (HRK ili KN); 1 EUR = otprilike 7,4 kn, 1 USD = otprilike 5,6 kn

Nacionalni parkovi: otok Mljet, slapovi rijeke Krke, otočje Kornati, Plitvička jezera, sjeverni Velebit, Paklenica, planina Risnjak, otočje Brijuni.
UNESCO-va baština: povijesna jezgra Dubrovnika, Dioklecijanova palača u Splitu, Starigradsko polje na Hvaru, povijesna jezgra Trogira, Šibenska katedrala, Eufrazijeva bazilika u Poreču i Plitvička jezera.

Kulturni fenomeni: Proslava Sv. Vlaha u Dubrovniku, čipkarstvo Lepoglave (Hrvatsko Zagorje), Hvara i Paga, zvončari s područja Kastva, procesija „Za križem“ na Hvaru, dvoglasno pjevanje i sviranje istarske ljestvice u Istri i Hrvatskom Primorju, proljetna procesija „Ljelja“ i tradicionalna proizvodnja drvenih igračaka u Hrvatskom Zagorju.

Klima: obala je područje s tipično mediteranskom klimom s blagim i kišnim zimama i toplim, sunčanim ljetima. Vrijeme je izvrsno za jedrenje od travnja do listopada, a to je i razdoblje kad ima najviše turista. U unutrašnjosti vlada kontinentalna klima sa snijegom u zimskim mjesecima.

Vrijeme: vremenske prognoze koje radi Državni hidrometerološki institut mogu se čuti na VHF frekvencijama obalnih radio stanica i lučkim glavnim uredima. Emitiraju se i na FM stanicama ili na kraju vijesti ili unutar vijesti za pomorce. Glavni lučki uredi redovito šalju vremenske izvještaje i upozorenja na njihovim VHF radnim kanalima na četiri jezika. Prognoze s prikazom sinoptičke situacije moguće je dobiti u svim marinama i lučkim uredima.

Gulet MALENA (5 kabina)

slobodna u tjednima 04.05. - 29.06. i 06.07. - 14.09.2024.

Gulet MALENA (5 kabina)

Pretraga plovila

Pretraga smještaja

Početna | Motorni brodovi | Jedrilice | Katamarani | Jedrenjaci | Smještaj | Ostale usluge | O Hrvatskoj | O nama

Croatia Charter Holidays

Acantho d.o.o. turistička agencija   |   141. brigade 35, 21000 Split, Croatia   |   OIB: 17099025134   |   PDV ID br.: HR17099025134

ivana@croatiacharterholidays.com

karmen@croatiacharterholidays.com

info@croatiacharterholidays.com

T. +385 21 381 094   |   F. +385 21 381 095

FB Acantho @ Facebook

Croatia Charter Holidays

HAMAG Bicro ESIF FI EU

MasterCard Maestro Visa MasterCard SecureCode Verified by Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

© Acantho d.o.o. 2008 - 2023 by TOL TEAM

Sve informacije i slike na stranici su informativnog karaktera.